Velkommen til min blogg

Jeg designer og snekrer mine egne møbler og legger ut bilder og trinn for trinn oppskrifter på de fleste tingene. Legger også ut diverse interiør, oppussing og litt om hverdagen min. Hvis dere bruker noen av ideene mine så link til bloggen min, det er ikke lov til å bruke bildene mine uten tillatelse og heller ikke teksten min! Jeg er også Frøken Nordseth på Instagram og kan også treffes på bisten75@hotmail.com, hvis dere har noe på hjertet. Alle bildene er tatt av meg hvis ikke annet er oppgitt. Noen av tingene jeg har laget kan også bestilles på egne mål... for pris kontakt meg på mail eller på facebook.

24 oktober, 2015

...måtte bare innom for å si at jeg laget sushi i går...

Nå har ikke jeg prøvd meg på sushi så mange ganger før, men nå bestemte jeg meg for at..jo, sushi-det må vi lage i kveld til fredagskos...og sånn ble det...


Åååå sååå gøy å lage... masse klin pga risen, men ååå sååå gøy :-D
-og her elsker vi sushi alle mann, det er bare såå godt!!


Et tips til dere som skal prøve å lage sushi for første gang, kjøp sushikit, en liten eske med alt du trenger utenom ferskvarer... der ligger det 1 bambusmatte, 5 noritang, soyaolje, wasabi, spisepinner, sushiris, og riseddik.... det er fra 2-4 personer, men et tips... kjøp ekstra soyaolje ;-)


...og hvis du skal lage som meg...veldig enkel sushi...,
så må du kjøpe:
-salmalaks
-syltet ingefær
-lobnobs
-vårløk
-gulrot
-agurk
-mango
-lodderogn
-wasabimajones som jeg blander med hakket lobnobs
-soyaolje
-reker/scampi
-sesamfrø


-så er det bare å sette igang og fordele risen på noritang arket, legg en stripe med fyll av hva du ønsker og rull... ikke ta for mye ris, da tyter det bare ut... og spar 2-3 cm helt øverst på arket da du skal fukte det med eddikvann før du ruller helt sammen...

Det her er ikke noe oppskrift fordi jeg er mester altså, bare en inspirasjon til å lage noe du kanskje aldri trodde du kunne klare... enkelt, og sååå godt... litt tidkrevende de første gangene, men øvelse gjør mester... og smaken ligger ikke helt i utseende her... selvom de smaker litt bedre... hehe ;-)

Og husk...hvis du skal bruke annen fisk må du lese nøye gjennom forbehandling... det er noe med at det må ha vært en tur innom fryseren og noe greier... derfor lager vi sushi på den enkle måten og man kan jo fylle med alt mulig av hva man liker... prøv dere fram... det er garantert suksess!! :-D....og etter sushi kommer vin...bena krølla i sofakroken og senkveld... :-D Sååhh mett... En perfekt fredagsfølelse... ;-)


Ingen kommentarer: