Velkommen til min blogg

Jeg designer og snekrer mine egne møbler og legger ut bilder og trinn for trinn oppskrifter på de fleste tingene. Legger også ut diverse interiør, oppussing og litt om hverdagen min. Hvis dere bruker noen av ideene mine så link til bloggen min, det er ikke lov til å bruke bildene mine uten tillatelse og heller ikke teksten min! Jeg er også Frøken Nordseth på Instagram og kan også treffes på bisten75@hotmail.com, hvis dere har noe på hjertet. Alle bildene er tatt av meg hvis ikke annet er oppgitt. Noen av tingene jeg har laget kan også bestilles på egne mål... for pris kontakt meg på mail eller på facebook.

20 mai, 2014

Har en drøm...

Vi har en stor låve her vi bor og i enden av den er det en gammel tømmerbygning som er gamlefjøset..og jeg er stadig inn der for og se..og drømme..og planlegge..
Jeg har så lyst til og gjyve løs på tømmeret, få pusset, skrubbet, spylt og vasket..


-og se om det lar seg gjøre og lage en koselig, liten sommer kafè inni der, med salg av vafler, hjemmebakte kaker/boller, hjemmelaget rabarbrasaft, kakao, kaffe m.m... og bare ha møbler som jeg har snekret selv og som dere kan kjøpe...-litt sånn..alt er til salgs opplegg...


Jeg ser for meg at det hadde blitt en såå koselig greie... om det ikke bare er en drøm..men man skal vel følge drømmen sin, det er vel det som er og leve og ha det bra?(!)..


-og jeg hadde ikke gjort det for at det er så mye penger og hente for det er det i alle fall ikke, jeg ville gjort det fordi jeg syns og mener at vi skal bruke mer av tiden vår på hverandre, at vi må bli flinkere til og møtes over en kopp kaffe, skravle, og ha tid til og nyte de små øyeblikkene..


Og er det noe jeg har lært av og flytte fra Tønsberg til Trysil så er det at her oppi er folk mye flinkere til og besøke hverandre, bare stikke innom på en kopp når man kjører forbi..man trenger ikke å ringe på forhånd og avtale, man slipper og vaske hele huset, rydde bort alt, og lage til en mengde gourmet mat før gjestene kommer (ikke for at jeg gjorde det i Tønsberg heller da)..men det virker på meg som at sånne ting er mer avslappet oppi her og det er så nyydelig!! :-D


Det er vel litt det jeg har lyst til og skape mer av, litt mindre stressende folk, ikke bry deg om alt som skulle vært gjort, jeg føler at mange av oss bare raser gjennom dagene/månedene og årene og glemmer og leve, vi er så stressa av og skulle rekke alt..men hva skal vi egentlig rekke?...vi må skynde oss..alltid må vi skynde oss, jeg hører for meg når det er henting i barnehagen.."skynd deg litt nå da, finn klærne dine, ahh..må du på do, nå som vi må skynde oss, jaja, er det ikke typisk deg da, alltid skal du finne på noe tull når vi har det travelt?!".. er det ikke mye viktigere og ta vare på øyeblikket og de små tingene som betyr så enormt mye..
-sett deg ned på gulvet og nyt synet av minstemann som tuller, som prøver og kle på seg selv, med genseren bakfram, èn sokk på den ene foten..men gjør det noe da?.. at ikke alt er perfekt..


-jeg hører stadig folk som sier at småbarnstiden gikk så fort og at de har glemt mye fra den tiden, men det er kanskje ikke så rart at det blir glemt..for var dere egentlig der i øyeblikket.. eller raste dere bare videre for og rekke neste oppgave..samtidig som dere satt i telefonene når lille minsten rekker fram en liten løvetann og er stolt som har plukka skjønne blomster..
-og da dere tenkte at..jaja, det blir bedre tid etterhvert, når barna har blitt større..(!)
Men da er det jo for sent... da gikk dere glipp av den dyrebare tiden da, fordi vi måtte skynde oss...


Nå skal ikke jeg gjøre meg til en perfekt husmor med all verdens beste tid og som klarer og la alt ligge, men jeg prøver og bli bedre, jeg prøver og ta meg i og le av ting som irriterte meg før, som at èn av gutta ødela den nye olabuksa når han hoppa på sykkelen over en bekk, eller når jakka revna fordi dem hoppa på det største hoppet på fjellet og bindingen hang fast i jakka..
-tenk hvor gøy dem hadde det... og dem ødela jo ikke med vilje, og hva betyr vel en bukse eller en jakke..?..


Sett deg ned, ta deg en stoor kopp med kaffe og tenk over livet ditt, er du fornøyd sånn du har det nå?...eller hva ville du ha forandret?..
-jeg tipper det er ganske mange som ville svare at de ville ha hatt mere tid...
-skap mere tid da...det er bare opp til deg selv...det handler om hva vi synes er viktigst og bruke tiden vår på...er det dét og tjene meste mulig og ha flottest bil, og ha de dyreste merkeklærne..eller er det tid med barna, med familien og ikke minst de eldste vi har rundt oss..som kanskje er ensomme..?.. Ta de med ut på en tur, pakk en piknik kurv, pledd og kjenn solen stikke... kanskje bare 15 minutter hjemmefra...
-og etter endt dag, sett deg i godstolen hjemme og tenk over hvordan dagen har vært... var det vært og bruke 2 timer på et menneske du faktisk er veldig glad i, og som du vet lever lenge på akkurat denne lille opplevelsen?...


Ha en strålende tirsdag og lev nå, ikke i går..men nå, og gled deg over små, små ting i hverdagen, det er det som er livet! :-D


Håper mine drømmer blir oppfylt, men det er vel bare opp til meg selv... ;-)

-Lisbeth-10 kommentarer:

Inspirasjon fra Elin sa...

Er helt enig med deg, lurer på hvordan hverdagen blir som småbarnsmor (termin 7juli). Men jeg har den tanke om at man må ta ting som det kommer og ikke planlegge for mye. Skjønner at folk blir travlere når permisjonen er over, man skal på jobb og ungen i barnehage.
Jeg har også en drøm om å starte noe for meg selv. Men kan så lite om slike ting. Lurer på om det blir mer eller mindre tid til familien med et slikt prosjekt, men det er som du sier, det blir slik du gjør det til....
Lykke til med planene, jeg synes du skal sette dem ut i livet.
elin

Lena_J sa...

Så sant som det kan sies... Vi trenger og bruke mer tid på de rundt oss, og glede seg selv, og noen andre i hverdagen. Men det er dessverre ikke alltid tid som hindrer. Men faktisk penger. Jeg har valgt og kjøpe alene, så nesten 85% av lønnen min går til boutgifter. Med resten skal man betale mat, klær og fornøyelighet. Da sier det seg selv at det er noe man ikke får til. Jeg har som deg flyttet langt vekk fra hjemstedet mitt, og merker at det er litt bedre her jeg er nå med tanke på at de faktisk kan reise hjem til hverandre. Men her er avstandene ofte litt store så har du ikke bil blir du isolert. Og de som bor sentrumsnært er ikke noe bedre en de hjemme. Da er det kafeer for alle pengene, og de sitter i mange timer og spiser lunsj og alt som er.. Synd at det skal være så store forskjeller i samfunnet vårt.

Unknown sa...

Hva heter du på instagram? Mååå du bare følge deg 😊

Unknown sa...

Hei Elin og Lena :-)

Så koselig med tilbakemeldinger, høres ut som dere er noen flinke, unge damer som vet hva dere vil, og bare det er jo kjempe bra! :-)
-stå på og følg drømmen..

-Lisbeth-

Unknown sa...

Hei Birthe :-)

Jeg heter Frøken Nordseth på instagram også..
-så koselig at du vil følge meg! :-D

-Lisbeth-

Anonym sa...

Hei du er en kreativ dame :) Vi har en liten tømmerhytte i Trysil ,som vi desverre får brukt alt for lite .Men blir det kafé i fjøset ditt ,skal jeg jammen beaøke den:) .
Vi har også ett gammelt fjøs,som jeg faktisk driver og ordner til en liten butikk. Vi har sendt
Søknad til kommunen ,venter på svar ,men har fått muntlig godkjennelse . Vårt fjøs er ikke like fint som ditt ,så det er en del jobb som må gjøres først :)
Håper vi lykkes med drømmene våre :)
Hilsen Anne Aaeng

Unknown sa...

Hei du :-)

Så koselig med tømmerhytte, jeg har alltid vært glad i tømmer..det er så grovt og røft..

-sier ifra hvis det blir kafe her, da må du ta turen ja :-D

Så spennende med butikken din..hva skal den hete og hva skal du selge?
Masse lykke til!! :-D

-Lisbeth-

Anonym sa...

Hei igjen

Den skal hete noe med Fjøset :) skal selge interiør og noe hjemmelaget . Jeg har jobb ,så jeg skal begynne i det små og forsette i jobben min :)
Er på Kongsvinger foresten :)

Anne

Unknown sa...

Så spennende Anne! :-D

Si ifra når du åpner..da skal jeg jammen ta meg en tur til Kongsvinger :-D

-Lisbeth-

Anonym sa...

Ja det skal jeg jammen gjøre :)