Og jammen er det ikke allerede tirsdag igjen og enda en dag nærmere sommeren..-det føltes vel kanskje ikke helt sånn når jeg åpna gardinene på soverommet i dag tidlig...DET SNØR!!..
Men pytt pytt...bare enda en god grunn til og nyte de nydelige vårblomstene jeg kjøpte meg til helga, de nydeligste lyserosa peonene som finnes..og de blir vakrere og vakrere for hver dag..de blir til store, fluffy baller..
Er de ikke nydelige?... Det er en stiv pris på dem også, så jeg håper de lever like lenge som skilpadder.. :-p
I dag ble det rømsoll til middag..eller..middag..kveldsmat..jaja, samme det ;-)
Det er i alle fall veldig godt og noe ikke alle i dag vet hva er, det er nok en gammel tradisjonsmat fra den gangen folk laget alt fra bunnen av, da de gikk ut i fjøset og henta seg noen liter med melk rett fra dagros, spiste kalvdans (råmjølka fra kua-den første mjølka etter at kua har kalva) og da de ystet ost og smør.. I denne sursollen er det skjørost (ligner på pultost, men uten karve), kulturmjølk og sæterrømme, også må det litt sukker på toppen... vi pleier også og ha spekeskinke ved siden av, noen vil også ha flatbrød til.. og dere, det er kjempe godt!! Skikkelig husmannskost som smaker nydelig (som all annen husmannskost)... -en tid vi bare kan drømme oss tilbake til...! :-D
Vet ikke helt om jeg sier riktig hvis jeg sier at jeg tror dette er en matrett som opprinnelig kommer fra Trysil... men kanskje noen som leser dette vet..?
Og forresten...oppskrifta på kontorpulten legger jeg ut her i morra...
Ha en fin tirsdagskveld! :-)
-Lisbeth-
1 kommentar:
Hei
Kom over denne når jeg søkte på rømsoll oppskrift :)
Det kan spises som både frokost, lunch, middag og kveldsmat i mine øyne.
Er fra Trysil, men usikker på om den opprinnelig er fra Trysil.
Kalvdans er jo også en godbit, føler nesten for å flytte "hemmat" bare pga det ;)
Kos deg med rømsollen du.
Legg inn en kommentar